Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Το Decomagic δεσμεύεται να προστατεύει και να περιορίζεται μόνο σε νόμιμη επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών του. Η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων εξηγεί πώς χρησιμοποιούνται τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε και τις διαδικασίες που υπάρχουν για να προστατεύονται. 
Η συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων γίνεται σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία (Ν. 2472/1997), τη συναφή εθνική και κοινοτική νομοθεσία και τις σχετικές αποφάσεις και πράξεις της αρμόδιας Αρχής.
Όποτε χρησιμοποιείται ο διαδικτυακός τόπος http://www.decomagic.gr, λαμβάνουμε και συλλέγουμε συγκεκριμένες πληροφορίες. Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε εξαρτώνται από το τι κάνετε όταν επισκέπτεστε το διαδικτυακό μας τόπο. 

1. Πληροφορίες που λαμβάνονται αυτόματα 

Λαμβάνουμε και συλλέγουμε τις ακόλουθες πληροφορίες: το domain name και το όνομα του host, το πρόγραμμα πλοήγησης (browser) και λειτουργικό σύστημα, ημερομηνία και ώρα που επισκέπτεστε το διαδικτυακό μας τόπο και τη διεύθυνση IP από όπου έχετε συνδεθεί. Αυτές οι πληροφορίες συλλέγονται για την καλύτερη διαχείριση της ιστοσελίδας, για ανάλυση τάσεων και για δημογραφικές πληροφορίες. 

2. Πληροφορίες μέσω Cookies

Τα «Cookies» είναι μικρά αρχεία τα οποία τοποθετούνται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στο διαδικτυακό μας τόπο και μας επιτρέπουν να σας αναγνωρίζουμε ως χρήστη, όποτε επισκέπτεστε το διαδικτυακό τόπο μας και εφόσον χρησιμοποιείται τον ίδιο ηλεκτρονικό υπολογιστή και το ίδιο πρόγραμμα πλοήγησης. Τα cookies χρησιμοποιούνται από εμάς για συγκεκριμένες λειτουργίες, όπως είναι για παράδειγμα η επιλογή γλώσσας και η είσοδος στο λογαριασμό σας (login) με τη χρήση του ονόματος χρήστη (username) και του κωδικού πρόσβασης σας (password). Έχετε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε στο πρόγραμμα πλοήγησης σας τη ρύθμιση να σας προειδοποιεί πριν αποδεχτεί cookies ή να απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση να δέχεται cookies. Στην τελευταία περίπτωση όμως, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένες υπηρεσίες. 

3. Πληροφορίες που παρέχονται οικειοθελώς

Για να πλοηγηθείτε στο διαδικτυακό τόπο μας, να δείτε τα προϊόντα μας, να χρησιμοποιήσετε το καλάθι μας ή το σύστημα αξιολόγησής μας, δεν χρειάζεται να παρέχετε προσωπικά σας δεδομένα. 
Προσωπικά δεδομένα θα σας ζητηθούν στις ακόλουθες περιπτώσεις: (1) δημιουργία λογαριασμού, (2) συμπλήρωση φόρμας παραγγελίας, (3) εγγραφή στο Νewsletter. 

(1) Δημιουργία λογαριασμού: Έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό στο DECOMAGIC, ώστε να υποβάλετε μία ηλεκτρονική παραγγελία, να αποθηκεύσετε στοιχεία στη Λίστα Επιθυμιών, να υποβάλετε μια κριτική. Για τη δημιουργία λογαριασμού χρειάζονται τα ακόλουθα προσωπικά στοιχεία: διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail address), τηλέφωνο, ταχυδρομική διεύθυνση και ονοματεπώνυμο. Επίσης, χρειάζεται να επιλέξετε ένα όνομα χρήστη (username) και ένα προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password). Ο χρήστης δεν θα πρέπει να κοινοποιεί σε τρίτους το όνομα χρήστη και τον προσωπικό κωδικό, ούτε θα πρέπει να τα φυλάσσει σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή, για να αποτρέψει οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση. Σε περίπτωση γνωστοποίησης των κωδικών σε τρίτο, ο χρήστης έχει την υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα το DECOMAGIC. Σε περίπτωση διαρροής στοιχείων, το DECOMAGIC δεν έχει καμία ευθύνη εφόσον δεν έχει προηγουμένως ενημερωθεί για την παράνομη χρήση των στοιχείων αυτών. 
Αν επιθυμείτε να διορθώσετε/τροποποιήσετε προσωπικά σας δεδομένα, υπάρχει η αντίστοιχη επιλογή στις σελίδες διαχείρισης λογαριασμού. 
Αν επιθυμείτε να διαγράψετε το λογαριασμό σας, θα πρέπει να μας στείλετε e-mail στο info@decomagic.gr. 

(2) Συμπλήρωση φόρμας παραγγελίας: Αν έχετε δημιουργήσει ένα λογαριασμό, θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσετε για να συμπληρώσετε μια φόρμα παραγγελίας. Τα στοιχεία που υπάρχουν σε αυτό το λογαριασμό θα χρησιμοποιηθούν στη συμπλήρωση της παραγγελίας κι εσείς θα πρέπει να συμπληρώσετε ορισμένα επιπρόσθετα στοιχεία, όπως πληροφορίες για τον τρόπο πληρωμής, τηλέφωνο επικοινωνίας, διαφορετική διεύθυνση αποστολής προϊόντων (προαιρετικά) στοιχεία για την έκδοση τιμολογίου (ΑΦΜ, ΔΟΥ, Επάγγελμα, επωνυμία), όπου αυτή είναι απαραίτητη. 

(3) Εγγραφή στο Νewsletter: Αν θέλετε να εγγραφείτε στο Νewsletter, συμπληρώνετε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (e-mail address) και επιλέγετε “Εγγραφή”. Εγγραφή στο Νewsletter μπορεί να γίνει και κατά τη δημιουργία λογαριασμού. Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Νewsletter, μπορείτε να επιλέξετε σχετικό σύνδεσμο (link) που σας δίνει αυτή τη δυνατότητα και που βρίσκεται στο email που επιβεβαιώνει την εγγραφή σας, όπως και σε κάθε email με το Νewsletter του DECOMAGIC. 

(4) Κριτικές/ Βαθμολογίες: Απαραίτητη προϋπόθεση για να υποβάλετε μια κριτική για κάποιο από τα προϊόντα του DECOMAGIC είναι να διατηρείτε λογαριασμό. Αν κάποια κριτική περιέχει υβριστικό περιεχόμενο, προσβλητικά σχόλια, προσωπικά στοιχεία (π.χ. αριθμό τηλεφώνου), αποτελεί αρνητική διαφήμιση κ.α., το DECOMAGIC διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί τη δημοσίευση της. Οι κριτικές και τα σχόλια των χρηστών, αποτελούν προσωπικές απόψεις και γνώμες των ίδιων των χρηστών και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις απόψεις του DECOMAGIC, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε από τις απόψεις αυτές. 

4. Χρήση προσωπικών δεδομένων

Εκκαθάριση ηλεκτρονικών συναλλαγών: Για πληρωμή με κάρτες Visa και MasterCard, συνεργαζόμαστε με την Alpha Τράπεζα, η οποία διεκπεραιώνει την εκκαθάριση των συναλλαγών. Αν επιλέξετε ως τρόπο πληρωμής την Πιστωτική/ Χρεωστική/ Προπληρωμένη κάρτα, θα μεταφερθείτε στη σελίδα της αντίστοιχης τράπεζας, όπου θα σας ζητηθεί να καταχωρήσετε τα εξής στοιχεία: αριθμός και τύπος κάρτας, ονοματεπώνυμο κατόχου (όπως αναγράφεται στην κάρτα), ημερομηνία λήξης και ο Κωδικός Επαλήθευσης CVV2 (για κάρτες Visa) ή CVC2 (για κάρτες MasterCard). Αν έχετε ενταχθεί στο πρόγραμμα Verified by Visa, θα σας ζητηθεί ο κωδικός σας και το προσωπικό σας μήνυμα, ενώ για το πρόγραμμα MasterCard SecureCode θα σας ζητηθεί ο προσωπικός σας κωδικός (SecureCode). 
Σημειώνεται ότι το DECOMAGIC δεν συλλέγει, ούτε αποθηκεύει με οποιοδήποτε τρόπο τα στοιχεία της κάρτας σας. Η ηλεκτρονική συναλλαγή με κάρτες γίνεται με το ασφαλές σύστημα της Τράπεζας μέσω ανακατεύθυνσης (re-direction) σε ασφαλές περιβάλλον-secure server της συγκεκριμένης τράπεζας και μεταβίβαση των στοιχείων της κάρτας με κρυπτογράφηση SSL 128-bit. 

Ταχυμεταφορείς (couriers):Η παράδοση των παραγγελιών στους πελάτες μας εκτελείται από συνεργαζόμενες εταιρίες ταχυμεταφορών. Για αυτό το σκοπό, το DECOMAGIC προωθεί προσωπικά σας στοιχεία, όπως ονοματεπώνυμο και διεύθυνση αποστολής στις συνεργαζόμενες εταιρίες ταχυμεταφορών, ώστε να είναι εφικτή η παράδοση της παραγγελίας σας. 

5. Σύνδεση με άλλους δικτυακούς τόπους

Όποτε επιλέξετε/πατήσετε σε συνδέσμους (links) ή σε banners στο διαδικτυακό τόπο μας, με αποτέλεσμα να μεταφερθείτε σε ιστοσελίδες τρίτων μεταφέρετε τη δικαιοδοσία της Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων στους τρίτους. Το DECOMAGIC δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων και τις ενέργειες τρίτων και σας προτρέπει να διαβάζετε πάντα την Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων όλων των ιστοσελίδων που επισκέπτεστε. 

6. Μη εγχώριση σε τρίτους

Τα προσωπικά σας δεδομένα χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τους όρους που περιλαμβάνονται στην παρούσα Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων και δεν θα ενοικιάσουμε, πωλήσουμε ή προωθήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους χωρίς την προηγούμενη ρητή συγκατάθεσή σας. 

7. Συναίνεση

Η χρήση του διαδικτυακού τόπου μας από μέρους σας και η υποβολή προσωπικών σας δεδομένων, συνεπάγεται τη συγκατάθεσή σας όσον αφορά στη συλλογή, αποθήκευση και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, σύμφωνα με τους όρους που αναφέρονται στην παρούσα Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.